Társaságok, Szervezetek

Gazdasági társaságok tekintetében nyújtok jogi szolgáltatást, a cégbejegyzéstől a cégmódosításon, esetleges átalakuláson át a cég megszüntetéséig/megszűnéséig. 

Cégalapítás

Elektronikus cégeljárás keretében teljesítem a megbízásokat. Az elektronikus eljárásnak alapvetően két formája van attól függően, hogy egyedi létesítő okirat vagy jogszabály szerinti szerződésminta alkalmazásával határozza meg a társaság létesítő okiratát. 

a) Klasszikus eljárási forma keretében az ügyvéd elkészíti alapítandó cége speciális, egyedi igényekre szabott alapítási dokumentációját és az alapítási eljárásban ellátja a képviseletet. 

b) Egyszerűsített eljárás keretében ügyvéd egyszerűsített cégalapítást végez. Az eljárásnak köszönhetően az alapítás illetékmentes. Az egyszerűsített cégeljárásban való részvétel feltétele a szerződésminta alkalmazása. Az egyszerűsített cégeljárás a klasszikus cégeljárással szemben gyorsabb, rugalmasabb ügyintézést és cégalapítás esetén jelentős költség-megtakarítást is biztosít. 

Cégmódosítás

Mindkét eljárás keretében készítek módosításokat. Igény szerint a korábban alakult társasága okiratait átalakítom úgy, hogy azokat elektronikus eljárás keretében lehessen a későbbikekben módosítani.

Szindikátusi szerződések

Ügyfeleim a szindikátusi szerződésben szabályozhatnak a társasági szerződéstől eltérő vagy azon túlmutató szabályokat, így téve teljessé és hatékonyabbá a gazdasági együttműködést.

Jegyzőkönyvek, belső szabályzatok, egyéb cégjogi dokumentációk elkészítése

Vállalom cégek belső szabályainak kidolgozását, már meglévő szabályok, szabályzatok rendszerbe foglalását, formába öntését.

Taggyűlések levezetése

Közvetítek igény esetén tagok közötti vitás helyzetek rendezésében, segítséget nyújtunk taggyűlések levezetésében és jegyzőkönyvek vagy egyéb dokumentációk elkészítésében egyaránt.

Társadalmi szervezetek, alapítványok, egyesületek alapítása 

Vállalom társadalmi szervezetek, alapítványok, egyesületek alapításához szükséges okiratszerkesztést és képviseletet a bírósági bejegyzési eljárásban.

Jogi átvilágítás végzése

Egy újonnan alapított, induló cégnél és egy több éve kiválóan prosperáló vállalatnál is elengedhetetlen, hogy a jogszabályváltozásokat követni tudja a mindennapi ügyvitelében, ennek érdekében jogi átvilágítást végzek, tanácsadást nyújtok a vállalkozás mindennapjaiban felmerülő jogi kihívásokban. 

Tapasztalataim szerint különösen fontosnak tartom a munkajogi-, adatvédelmi-, adminisztrációs- és szerződéses jogi területeket, mivel a legtöbb hiányosság ezeken a területeken szokott felmerülni, amely később jelentős költséget róhat a vállalkozásra.